Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Ziua Europei la CCM – marcată prin vizita studenților la drept
11.05
2017

Ziua Europei la CCM – marcată prin vizita studenților la drept

7112 Accesări    

La 11 mai 2017, Curtea Constitutuțională (CCM) a marcat Ziua Europei prin găzduirea unui grup numeros de studenți la drept, care au avut parte de prezentări pe dimensiunea activității CCM și implicațiile acesteia în promovarea valorilor democratice europene în Republica Moldova. 

Astfel, studenții de la drept din cadrul Universității de Stat din Moldova și a Universității de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere" au fost salutați de Președintele CCM, Alexandru Tănase, care a prezentat atribuțiile Curții și cele mai importante hotărâri ale CCM. 

Deasemenea, studenții au audiat prezentarea judecătorului asistent șef al CCM, Rodica Secrieru, privind procedura examinării sesizărilor în fața CCM, resursele informaționale disponibile în bilbioteca Curții și baza de date publică CCDOC, posibilitatea de participare la concursul anual „Constantin Stere,” dar și posibilitatea pe care o au cetățenii să urmărească în direct ședințele Curții. 

Fostul judecător al Curții Constituționale din Lituania, expert al proiectului UE „Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova,” Toma Birmontiene, a efectuat o analiză comparativă a activității CCM și a CC Lituania și a accentuat dimensiunea europeană a activității CCM. 

În final, viitorii juriști au avut posibilitatea să adreseze întrebări privind activitatea CCM și impactul ei asupra avansării parcursului european al Republicii Moldova.


Acest comunicat de presă este disponibil și în limba engleză.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid