Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Cea de-a zecea vizită de studiu a elevilor la Curtea Constituțională
13.04
2024

Cea de-a zecea vizită de studiu a elevilor la Curtea Constituțională

154 Accesări    

 

Astăzi, 12 aprilie 2024, un grup de elevi de la Liceul Teoretic ,,Ion Creangă” din orașul Cimișlia au întreprins o vizită de studiu la Curtea Constituțională. 

Acest eveniment este desfășurat în contextul Acordului de cooperare trilateral privind consolidarea educației constituționalismului în Republica Moldova, semnat la 25 septembrie 2023 de către Curtea Constituțională, Ministerul Educației și Cercetării și Oficiul Consiliului Europei la Chișinău, și reprezintă cea de-a zecea vizită de studiu a elevilor la Curtea Constituțională. 

Cu această ocazie, elevii au asistat la sesiunea informativă cu genericul „Principiile generale privind funcționarea statului Republica Moldova”, cu participarea judecătorului Curții Constituționale, domnul Serghei Țurcan, care a relatat despre activitatea și rolul Curții Constituționale într-o societate democratică. 

Despre drepturile și libertățile fundamentale ale omului și blocul de constituționalitate al Republicii Moldova elevilor le-au vorbit dna Dina Musteața, șefă adjunctă a Direcției asistență judiciară, și dna Iulia Vartic, asistentă judiciară în cadrul Curții, prezentând și câteva studii de caz.

La final, elevii au avut posibilitatea de a vizita sala în care au loc ședințele publice ale Curții, primind și certificate de participare la eveniment.

 

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid