print
Secretarul General al CCM a prezentat în Parlament deficiențele atestate de Curte în legislația electorală
31.03.2017
5163 Accesări

Vineri, 31 martie 2017, Secretarul General al Curții Constituționale (CCM), Rodica Secrieru, a participat în calitate de invitat la dezbaterile publice organizate de Parlament, privind legislația electorală. 

În cadrul discuțiilor, Secretarul General CCM a prezentat recomandările cuprinse în cele 6 adrese emise de CCM la Hotărârea de validare a alegerilor prezidențiale din anul 2016.

Cu acest prilej, au fost readuse în vizorul public recomandările Curții comunicate Parlamentului privind modificarea legislației electorale în partea ce ține de examinarea contestațiilor privind organizarea și desfășurarea alegerilor, modificarea mecanismului de votare în străinătate, împiedicarea şi sancţionarea implicării cultelor religioase în procesul electoral, stabilirea pedepselor penale pentru coruperea alegătorilor la alegerile prezidențiale, dar și asigurarea unui mediu informațional şi mediatic echidistant în procesul electoral.

La discuții au participat deputați, reprezentanți ai partidelor politice parlamentare și extraparlamentare, autorități publice, precum și reprezentanți ai societății civile.

 

Informații sesizări +373 22 25-37-20
Relații cu presa +373 69349444
Copyright © 2021 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.