print
Președintele CCM a purtat discuții cu membrii Corpului Diplomatic, acreditat la Chișinău
10.02.2017
4768 Accesări

Curtea Constituțională (CCM) a organizat astăzi, 10 februarie, Ziua Ușilor Deschise pentru membrii Corpului Diplomatic și Consular și reprezentanții organizațiilor internaționale cu sediul la Chișinău.

Președintele Curții Constituționale, domnul Alexandru Tănase, a făcut, cu acest prilej, o prezentare a instituției, a proiectelor care sunt implementate, a aspirațiilor CCM pe plan extern și a practicilor aplicate în procesul de luare a deciziilor.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost făcut un schimb de opinii pe marginea reformelor din justiţie şi provocărilor actuale cu care se confruntă Republica Moldova.

Invitații au avut parte, de asemenea, de o vizitare ghidată a sediului CCM. Ulterior,  Președintele CCM, domnul Alexandru Tănase și Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, domnul Pirkka Tapiola au făcut declarații pentru presă.

Ambasadorul Pirkka Tapiola a salutat evenimentul, menţionând că rolul Curţii Constituţionale într-o societate în tranziţie trebuie să fie de arbitru, care să urmărească aplicarea corectă a legilor. De asemenea, șeful misiunii UE a invitat și alte instituții să urmeze exemplul CCM și să organizeze astfel de întâlniri, inclusiv cu reprezentanți ai societății civile pentru a crește transparența instituțională și a da răspuns la subiectele de interes public.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul Strategiei de comunicare și transparentizare a Curții Constituționale a Republicii Moldova, cu sprijinul Proiectului UE „Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova.”

Serviciul de Presă al Curții Constituționale

Informații sesizări +373 22 25-37-20
Relații cu presa +373 69349444
Copyright © 2021 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.