print
Delegațíe a Curții Constituționale la Bacu
14.07.2010
5056 Accesări

DELEGAŢIE  A CURŢII CONSTITUŢIONALE LA  BACU

În perioada 14-16 iulie 2010, o delegaţie a Curţii Constituţionale, formată din preşedintele acesteia Dumitru Pulbere şi judecătorii Elena Safaleru, Valeria Şterbeţ, Petru Railean, se află într-o vizită de lucru la Bacu, capitala Republicii Azerbaidjan. Vizita este efectuată la invitaţia Curţii Constituţionale a ţării date, fiind prilejuită de semnarea Memorandumului de  colaborare între  cele două autorităţi de jurisdicţie constituţională. Decizia oficializării  relaţiilor de colaborare şi schimb de experienţă existente deja se bazează pe comunitatea de interese şi responsabilitatea pentru respectarea principiilor democraţiei, supremaţiei dreptului, protecţiei drepturilor şi libertăţilor omului.
În februarie anul curent, preşedinţii ambelor curţi, Dumitru Pulbere şi Forhad Abdoullaev, au semnat  la Chişinău Protocolul asupra  intenţiilor de colaborare între Curtea Constituţională a Republicii Moldova şi Curtea  Constituţională a Republicii Azerbaidjan.
În cadrul vizitei de lucru, juraţii constituţionali din Moldova vor avea întrevederi  cu oficiali din ţara gazdă la Curtea Supremă de Justiţie, Megelis (Parlament) şi instituţia ombudsmanului, vor beneficia de un program de documentare istorică şi culturală la mai multe muzee  şi locuri memorabile ale capitalei Azerbaidjanului.

Informații sesizări +373 22 25-37-20
Relații cu presa +373 69349444
Copyright © 2024 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.