print
Întâlnirea Președintelui Curții Constituționale cu Ambasadorul Austriei în Republica Moldova
12.11.2019
1366 Accesări

 

La 12 noiembrie 2019 domnul Vladimir ȚURCAN, Președintele Curții Constituționale a Moldovei (CCM), a avut o întrevedere cu Excelența Sa Christine FREILINGER, Ambasadorul Austriei în Republica Moldova.

Președintele Curții a informat-o pe dna Ambasador despre activitatea instituției, rolul și contribuția ei la buna funcționare a statului, precum și atribuțiile exercitate de către Curte în vederea garantării supremației Constituției, respectării principiului separării puterilor precum și asigurării responsabilității statului față de cetățean și a cetățeanului față de stat.

În cadrul discuțiilor, Vladimir ȚURCAN a exprimat disponibilitatea judecătorilor constituționali din Moldova de a colabora cu colegii lor austrieci prin prisma schimburilor de experiență și de practici, având în vedere că Austria a fost prima țară care a fondat o Curte Constituțională și a stabilit standardele dreptului constituțional pentru restul lumii.

Totodată, Dl Președinte a informat-o pe dna Ambasador despre Conferința Internațională care va fi organizată la Chișinău în perioada 19-21 februarie 2020 cu prilejul aniversării a 25-ea de la fondarea Curții Constituționale a Moldovei. La conferință va participa și o delegație de la Curtea Constituțională din Austria.

La rândul său, dna Christine FREILINGER a mulțumit pentru informația oferită de către Președintele CCM și a menționat că va susține și va încuraja în continuare cooperarea dintre țările noastre inclusiv și dintre Curțile Constituționale ale Moldovei și Austriei.

 

Informații sesizări +373 22 25-37-20
Relații cu presa +373 69349444
Copyright © 2024 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.