print
Judecători federali din Statele Unite ale Americii – în vizită la Curtea Constituțională
15.05.2018
1577 Accesări

Luni, 14 mai 2018, Președintele Curții Constituționale, dl Mihai Poalelungi, a primit vizita a doi judecători federali americani: Eduardo Robreno și Dan Aaron Polster. 

Vizita se încadrează în programul de o săptămână în care judecătorii federali americani, invitați la inițiativa Președintelui Curții Constituționale, își vor împărtăși vasta experiență profesională cu judecătorii naționali în cadrul mai multor programe de instruire. În acest sens, este vizat grupul-resursă de tineri judecători, care a fost constituit anul trecut la inițiativa Președintelui Poalelungi, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău. În viitor, aceștia vor obține statutul de formator al Institutului Național al Justiției.

La întrevedere au mai participat Diana Scobioală, director al Institutului Național al Justiției, Shibani Malhotra, consilier superior în cadrul Oficiului justiţie penală, asistenţă şi parteneriat al Biroului afaceri internaţionale, droguri şi aplicarea legii din Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, precum și reprezentanții Secției justiţie penală și aplicarea legii de la Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova – Kevin Lanigan, consilier senior în sectorul justiţiei, și Radu Foltea, consultant juridic național.

 

Informații sesizări +373 22 25-37-20
Relații cu presa +373 69349444
Copyright © 2021 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.