Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Omisiunea legislativă privind recalcularea pensiei, în cadrul căreia a fost sesizată CCM, soluționată de Parlament
16.02
2017

Omisiunea legislativă privind recalcularea pensiei, în cadrul căreia a fost sesizată CCM, soluționată de Parlament

6950 Accesări    

Omisiunea legislativă privind recalcularea pensiei, în cadrul căreia a fost sesizată CCM, soluționată de Parlament

Curtea Constituțională a sistat procesul de verificare a prevederilor legale referitoare la dreptul de recalculare a pensiei persoanelor care continuă să muncească după pensionare, deoarece omisiunea legislativă invocată de autorul excepţiei a fost soluţionată între timp de Parlament.

Astfel, Curtea a reținut că, după ridicarea prezentei excepții de neconstituționalitate, la 16 decembrie 2016 Parlamentul a adoptat Legea nr.290, prin care articolul 33 alin.(1) din Legea privind sistemul public de pensii a fost completat cu o nouă literă c), care permite recalcularea pensiei persoanelor care continuă să activeze după realizarea dreptului la pensie pentru limită de vârstă.

În acest context, excepţia ridicată a rămas fără obiect, fiind reglementată de o altă prevedere decât cea contestată, care nu au fost contestată de autorul excepţiei și a fost respinsă de Curte.

Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Acest comunicat de presă este disponibil și în limba engleză.

Serviciul de Presă al Curții Constituționale

 


 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7578315  //   Vizitatori ieri: 4319  //   azi: 3237  //   Online: 9
Acces rapid