Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Delegația Ministerului Justiției al României în vizită la Curtea Constituțională a Republicii Moldova
26.08
2016

Delegația Ministerului Justiției al României în vizită la Curtea Constituțională a Republicii Moldova

5227 Accesări    

Chișinău, 26/08/2016 – Președintele CCM, Alexandru Tănase, a primit în vizită delegația Ministerului Justiției al României, în frunte cu ministrul Raluca Alexandra Prună, și omologul din RM, Vladimir Cebotari. Întrevederea a avut loc în cadrul  vizitei oficiale în Republica Moldova a Prim-ministrului României, Dacian Cioloş.

Vizita s-a axat pe subiectul evoluției cooperării moldo-române pe sectorul justiției, în cadrul căreia au fost stabilite linii directoare în acest sens. În context, Raluca Alexandra Prună a declarat că partea română apreciază relațiile excelente stabilite între Curtea Constituțională a României și Curtea Constituțională a RM.

Președintele CCM, Alexandru Tănase, a salutat inițiativa ministrului Justiției al României de creare în toamna acestui an a Forumului România-Republica Moldova în domeniul justiției. Forumul urmează să faciliteze schimbul de experiență al ambelor state în acest sector, pentru preluarea și adaptarea celor mai bune practici, inclusiv pe segmentul justiției constituționale.

În finalul vizitei, ministrul Prună a declarat că România rămâne a fi cel mai fidel susținător al reformelor din justiție efectuate în Republica Moldova.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid