Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Mesajul de felicitare al Președintelui Curții Constituționale a Lituaniei cu ocazia consemnării a 24 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova
01.09
2015

Mesajul de felicitare al Președintelui Curții Constituționale a Lituaniei cu ocazia consemnării a 24 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova

1238 Accesări    

Stimate Dle Președinte,

Stimați judecători și colegi,

În numele judecătorilor Curții Constituționale a Lituaniei și al meu personal, vă felicit cordial cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova.

Țările noastre împărtășesc experiențe similare în edificarea unui stat liber și democratic, și înțeleg prețul și valoarea independenței. Propria noastră istorie și noile amenințări ne reamintesc că libertatea trebuie să fie prețuită. Prin urmare, este important pentru noi să fim solidari în eforturile noastre continue de protejare a libertății și valorilor unei democrații autentice. Noi pentru totdeauna vom păstra în memorie faptul că Republica Moldova, chiar dacă era parte componentă a imperiului sovietic, a fost primul stat care a recunoscut restaurarea independenței Republicii Lituania din anul 1990.

Încă o dată vă felicit cu ocazia Zilei Independenței și vă doresc curaj și virtute în protejarea valorilor legale ce sunt necesare pentru ca Republica Moldova să prospere ca un stat de drept liber și democratic.

Vă rog să acceptați expresia înaltei mele considerații,

Prof. Dainius Žalimas

Text of congratulation

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7554238  //   Vizitatori ieri: 3655  //   azi: 1482  //   Online: 98
Acces rapid