Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Vizita de studiu a elevilor la Curtea Constituțională
26.04
2024

Vizita de studiu a elevilor la Curtea Constituțională

204 Accesări    

Astăzi, 26 aprilie 2024, Curtea Constituțională a primit în vizită un grup de elevi de la Liceul Teoretic ,,Vasile Alecsandri" din orașul Ungheni, care au participat la programul educațional ,,Principii generale privind funcționarea statului Republica Moldova".

Cu un mesaj de salut în debutul evenimentului a venit doamna Viorica Puica, judecător constituțional, care le-a vorbit elevilor despre conținutul și importanța culturii juridice. Doamna judecător le-a transmis elevilor că un cetățean devotat țării sale trebuie să-și cunoască drepturile și să-și onoreze obligațiile.

În dialogul interactiv cu doamna Dina Musteața, șefa adjunctă a Direcției de asistență judiciară, și doamna Iulia Vartic, asistentă judiciară în cadrul Curții, elevii au analizat câteva studii de caz care exemplifică competențele Curții Constituționale, precum și drepturile și libertățile fundamentale.

Participanții s-au familiarizat cu rolul și activitatea Curții Constituționale, au vizitat sala în care au loc ședințele publice ale Curții, iar la final au obținut certificate de participare.

Aceasta reprezintă ultima vizită de studiu din seria evenimentelor găzduite de Curtea Constituțională în contextul Acordului de cooperare trilateral privind consolidarea educației constituționalismului în Republica Moldova, semnat la 25 septembrie 2023, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării și Oficiul Consiliului Europei la Chișinău.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid