Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Cea de-a doua zi de lucru la Curtea de Justiție a Uniunii Europene
28.02
2024

Cea de-a doua zi de lucru la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

210 Accesări    

 

În data de 27 februarie 2024, delegația Curții Constituționale a participat la audierile desfășurate de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în cauza C-188/23, Conti 11. Container Schiffahrt, care viza procedura de notificare a transferului în interiorul Uniunii Europene al deșeurilor rezultate dintr-un accident la bordul navei. 

De asemenea, judecătorii Curții au participat la sesiuni de discuții cu dna C. Pellerin, șefa Cabinetului grefierului Calot Escobar, dl A. Bohler, director al Direcției de Comunicare, dl P. Cabral, șef de secție, Direcția generală de Cercetare și Documentare și dna C. Garcia Rato, administrator în cadrul Direcției generale de Cercetare și Documentare, care au ținut prezentări despre organigrama Curții de Justiție, motorul și instrumentele de căutare a jurisprudenței, precum și activitățile realizate de Direcția de Comunicare și de Direcția de Cercetare și Documentare. 

În cadrul următoarei sesiuni de lucru au fost abordate subiecte ce vizează competențele Tribunalului General și procedurile desfășurate în fața acestuia, prezentate de judecătorii Tribunalului,  dl I. Gâlea şi dl M. Jaeger, ex-Preşedinte al Tribunalului, cu participarea Vicepreşedintelui S. Papasavvas. 

În egală măsură, judecătorii Tribunalului General al Uniunii Europene din partea României, dna M. Stanciu și dl I. Gâlea, le-au vorbit judecătorilor constituționali despre specificul activității, mandatul și atribuțiile judecătorului acestei instanțe. 

La finalul vizitei, delegația a beneficiat de un tur ghidat al clădirii Curții de Justiție. 

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid