Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Deschiderea anului judiciar al Curții Europene a Drepturilor Omului
31.01
2024

Deschiderea anului judiciar al Curții Europene a Drepturilor Omului

264 Accesări    

 

La 26 ianuarie 2024, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a organizat tradiționala ceremonie pentru a marca deschiderea oficială a anului judiciar la Strasbourg. Evenimentul a inclus și un seminar judiciar cu tematica „Revizuirea subsidiarității în era responsabilității partajate”, la care Curtea Constituțională a Republicii Moldova a fost reprezentantă de domnul judecător Serghei Țurcan. 

Discuțiile în cadrul seminarului judiciar au cuprins patru subiecte: „Incidența Protocolului nr. 15 asupra subsidiarității”, „Controlul constituționalității și epuizarea căilor de atac interne”, „Epoca subsidiarității și revizuirea bazată pe proces” și „Subsidiaritatea în viziunea sistemului judiciar național”. 

Seminarul a fost urmat de deschiderea oficială a anului judiciar 2024. Doamna Síofra O’Leary, Președinta Curții Europene a Drepturilor Omului, a inaugurat evenimentul și a prezentat cele mai importante activități ale Curții. Oaspetele de onoare din acest an a fost domnul Didier Reynders, Comisarul european pentru justiție, care a avut o alocuțiune în fața reprezentanților instanțelor supreme din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei și a reprezentanților autorităților locale, naționale și internaționale.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid