Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Declarația doamnei judecător Domnica Manole în legătură cu alegerea sa în funcția de Președinte al Curții Constituționale
10.11
2023

Declarația doamnei judecător Domnica Manole în legătură cu alegerea sa în funcția de Președinte al Curții Constituționale

8932 Accesări    

Stimați cetățeni! Stimați reprezentanți ai mass media! 

La multele întrebări care mi-au fost adresate de către jurnaliști în legătură cu alegerea mea în calitate de Președinte al Curții Constituționale, vreau să fac următoarea precizare. 

Astăzi, cu majoritate de voturi, colegii m-au ales în calitate de Președinte și le mulțumesc pentru încrederea acordată.

 Curtea Constituțională este o autoritate de jurisdicție menită să garanteze funcționalitatea puterilor statului și respectarea drepturilor și libertăților omului în concordanță cu prevederile Constituției. 

Vreau să subliniez, în mod special, că principiile mele profesionale rămân aceleași. Voi continua eforturile pentru consolidarea independenței Curții Constituționale, pentru creșterea calității actelor jurisdicționale emise de Curte, examinarea cauzelor în strictă conformitate cu prevederile Constituției, cu jurisprudența CtEDO, a altor instituții judiciare ale Uniunii Europene și în spiritul democrației și al statului de drept. De asemenea, împreună cu colegii vom continua să asigurăm principiul transparenței în activitatea Curții. 

Sunt principii fără a căror respectare curțile constituționale își pierd din legitimitate, fiind afectată inclusiv imaginea lor de gardieni efectivi ai drepturilor fundamentale. 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid