Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Întrevedere cu delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei
06.11
2023

Întrevedere cu delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei

559 Accesări    

În data de 3 noiembrie 2023, Președintele Curții Constituționale, dl Nicolae Roșca, și judecătorii constituționali, dna Liuba Șova și dl Serghei Țurcan, au avut o întrevedere cu delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei. 

Delegația, condusă de dna Gunn Marit Helgesen, se află în Republica Moldova în cadrul unei vizite  de monitorizare a alegerilor locale generale din 5 noiembrie. Congresul Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei este organul reprezentativ al autorităților locale și regionale din statele membre ale Consiliului Europei și are misiunea de a monitoriza implementarea Cartei Europene a Autonomiei Locale de către autoritățile responsabile.  

Discuțiile în cadrul întrevederii au vizat aspecte ce țin de legislația electorală în vigoare în Republica Moldova, rolul, competența și jurisprudența Curții Constituționale în materie electorală.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid