Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | A doua vizită de studiu a elevilor la Curtea Constituțională
27.10
2023

A doua vizită de studiu a elevilor la Curtea Constituțională

548 Accesări    

Astăzi, 27 octombrie 2023, Curtea Constituțională a fost vizitată de un grup de elevi ai claselor X-XII din Liceul Teoretic „Meșterul Manole”, satul Sălcuța, raionul Căușeni, fiind cea de-a doua vizită de studiu, efectuată în contextul Acordului de cooperare trilateral privind consolidarea educației constituționalismului în Republica Moldova semnat între Curtea Constituțională, Ministerul Educației și Cercetării și Oficiul Consiliului Europei la Chișinău la 25 septembrie 2023. 

Doamna Liuba Șova, judecător al Curții Constituționale, le-a relatat elevilor despre activitatea, rolul și importanța Curții Constituționale în calitate de garant al supremației Constituției. 

Dna Maria Strulea, șefă a Direcției de cercetare și analiză, și dl Dumitru Avornic, șef al Direcției de asistență judiciară, au ținut o prezentare cu genericul „Principiile generale privind funcționarea statului Republica Moldova”, în care au abordat subiecte ca: Constituția, democrația, statul de drept și drepturile fundamentale ale omului. 

La finalul vizitei, elevii au primit certificate de participare din partea Ministerului Educației și Cercetării, Curții Constituționale și a Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid