Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Vizita doamnei Președinte Manole la Curtea Constituțională a Austriei
21.11
2022

Vizita doamnei Președinte Manole la Curtea Constituțională a Austriei

399 Accesări    

 

În zilele de 16 și 17 noiembrie a.c., Președintele Curții Constituționale, doamna Domnica Manole, a efectuat o vizită la Curtea Constituțională a Austriei. În cadrul acestei vizite, domnia sa a purtat discuții cu dl Cristoph Grabenwarter, Președintele Curții austriece, și cu dna Verena Madner, vice-Președinte al Curții. Discuțiile au vizat mai multe subiecte, între care provocările la adresa independenței judecătorilor constituționali din cele două state, competențele celor două curți, lucrările Conferinței Curților Constituționale Europene ș.a. 

Președintele Manole i-a adresat Președintelui Grabenwarter o invitație de a veni în 2023 la Chișinău și de a ține o prelegere în fața judecătorilor și a universitarilor specializați în materia dreptului constituțional. De asemenea, domniei sale i-a mai fost adresată propunerea de a lansa, în Republica Moldova, împreună cu Curtea Constituțională a Republicii Moldova, un proiect similar celui implementat de Curtea Constituțională a Austriei - „Constituția și Școala” - privind popularizarea dreptului constituțional prin organizarea de expoziții și prezentări pentru elevi. 

Doamna Președinte Manole a mai vizitat Departamentul de Socio-economie din cadrul Universității de Economie și Business din Viena, având-o ca gazdă pe doamna vice-Președinte Madner.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 8650817  //   Vizitatori ieri: 3447  //   azi: 88  //   Online: 88
Acces rapid