Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Vizita Președintelui Republicii Letonia la Curtea Constituțională
07.04
2022

Vizita Președintelui Republicii Letonia la Curtea Constituțională

1256 Accesări    

Astăzi, 7 aprilie 2022, Excelența Sa, dl Egils Levits, Președinte al Republicii Letonia, a efectuat o vizită la Curtea Constituțională. Este prima vizită a unui șef de stat la instituția noastră.

Excelența Sa a fost însoțit de o delegație compusă din: dl Uldis Mikuts, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Letoniei în Republica Moldova, dna Solveiga Silkalna, Consilier pentru afaceri externe al Președintelui Letoniei, dna Aiva Rozenberga, Consilier pentru relații publice al Președintelui Letoniei, dna Madara Siliņa, Șef al Direcției Politici de Cooperare pentru Dezvoltare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Letoniei și dna Kristīne Skujiņa-Trokša, Consilier superior, Divizia Europa de Est și Asia Centrală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Letoniei.

Întreaga delegație a fost primită de judecătorii Curții Constituționale.

Discuțiile au vizat activitatea Curții Constituționale, angajamentul ferm al acesteia de a garanta preeminența dreptului și drepturile omului, și importanța menținerii colaborării strânse cu Curtea Constituțională a Letoniei.

Reamintim că judecătorii Curții Constituționale au participat în 2019 și 2021 la seminare organizate de judecători și juriști de la Curtea letonă.

Vizita Excelenței Sale, Președintele Levits, ne-a onorat cu atât mai mult cu cât acesta a fost judecător internațional în cadrul Curții Europene a Drepturilor Omului și al Curții de Justiție a Uniunii Europene.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid