Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Vizita Ambasadorului Regatului Țărilor de Jos în România și în Republica Moldova la Curtea Constituțională
26.02
2021

Vizita Ambasadorului Regatului Țărilor de Jos în România și în Republica Moldova la Curtea Constituțională

342 Accesări    

Astăzi, 26  februarie 2021, Președintele Curții Constituționale, dna Domnica Manole, l-a primit în vizită pe Excelența Sa, dl Roelof S. Van Ees, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Țărilor de Jos în România și în Republica Moldova și pe Excelența Sa, dl Floris van Eijk, Șeful Oficiului Ambasadei Olandei la Chișinău. 

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte privind rolul Curții Constituționale în societate, competențele și prioritățile instituționale, importanța independenței judecătorilor, precum și impactul respectării principiului preeminenței dreptului în Republica Moldova. 

Președintele Curții i-a informat pe reprezentanții Ambasadei despre preluarea de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova a Președinției Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE) pentru un mandat de trei ani. 

Folosindu-se de ocazie, domnul Ambasador a felicitat-o pe doamna Președintă cu prilejul deținerii Președinției CCCE, organizație din care face parte și Curtea Supremă a Olandei. 

Doamna Domnica Manole a reiterat importanța dezvoltării relațiilor bilaterale cu Regatul Țărilor de Jos, exprimându-și deschiderea pentru implementarea unor proiecte comune.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7554345  //   Vizitatori ieri: 3655  //   azi: 1579  //   Online: 20
Acces rapid