Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Întrevedere cu reprezentanții Misiunii OSCE/BIDDO de Observare a Alegerilor
08.10
2020

Întrevedere cu reprezentanții Misiunii OSCE/BIDDO de Observare a Alegerilor

480 Accesări    

Astăzi, 8 octombrie 2020, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a găzduit o întrevedere a judecătorilor Curții cu delegația Misiunii OSCE/BIDDO de Observare a Alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, condusă de șefa Misiunii, dna Corien Jonker.

Vizita la Curtea Constituțională este una dintre întrevederile oficiale planificate în activitatea desfășurată de Misiune în mandatul său, fiind prezentat scopul și rolul Misiunii la alegerile din 1 noiembrie. De asemenea, discuțiile s-au axat pe modul de desfășurare a alegerilor, abordându-se aspectele legale privind procedura de validare a alegerilor prezidențiale și de confirmare a legalității acestora de către Curtea Constituțională, modul de soluționare a litigiilor electorale și executarea adreselor emise de Curte pe marginea hotărârilor adoptate anterior și urmărirea executării acestora.

Președintele Curții Constituționale, doamna Domnica Manole, a reiterat importanța respectării Constituției de către toți actorii antrenați direct sau indirect în cursa electorală, prin asigurarea efectivă a dreptului la vot și a dreptului de a fi ales.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7591082  //   Vizitatori ieri: 3899  //   azi: 355  //   Online: 60
Acces rapid