Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Ghid practic privind condițiile de admisibilitate a sesizărilor privind excepția de neconstituționalitate la Curtea Constituțională și formularul de sesizare privind excepția de neconstituționalitate
23.09
2020

Ghid practic privind condițiile de admisibilitate a sesizărilor privind excepția de neconstituționalitate la Curtea Constituțională și formularul de sesizare privind excepția de neconstituționalitate

342 Accesări    

Pentru a-i informa pe potenţialii autori ai excepțiilor de neconstituționalitate despre condițiile de admisibilitate a sesizărilor la Curtea Constituțională, Curtea publică Ghidul practic privind condițiile de admisibilitate a sesizărilor privind excepția de neconstituționalitate la Curtea Constituțională. 

Acest Ghid a fost elaborat în vederea facilitării ridicării cu succes a excepției de neconstituționalitate de către cei care beneficiază de acest drept.

Ghidul conține repere din jurisprudența constituțională și urmează a fi actualizat periodic.

De asemenea, pentru a înlesni completarea unei sesizări, punem la dispoziția potențialilor autori formularul de sesizare privind excepția de neconstituționalitate.

Respectivul formular conţine rubrici, care trebuie să fie completate pentru a adresa o sesizare privind excepția de neconstituționalitate, în conformitate cu legislația în materia jurisdicţiei constituţionale. Totodată, autorul nu este limitat doar la spațiul prevăzut în pagina formularului, acesta poate fi depășit dacă este necesar. Cu titlu novativ, prezentul Formular oferă autorului sesizării posibilitatea de a solicita în mod justificat, pe o pagină aparte, anonimizarea datelor cu caracter personal.

Domnica MANOLE,

Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova 

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7590928  //   Vizitatori ieri: 3899  //   azi: 210  //   Online: 34
Acces rapid