Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Vizita delegației Comisiei de la Veneția la Curtea Constituțională
26.02
2020

Vizita delegației Comisiei de la Veneția la Curtea Constituțională

835 Accesări    

 

Pe 19 februarie 2020, o delegație a Comisiei de la Veneția, condusă de Președintele acesteia, dl Gianni Buquicchio, a efectuat o vizită la Curtea Constituțională. Delegația a fost întâlnită de judecătorii Curții Constituționale. 

Președintele Curții a ținut, în primul rând, să-i aducă mulțumiri Comisiei pentru munca depusă și pentru sprijinul acordat prin elaborarea opiniilor consultative, pentru problemele de ordin juridic din Republica Moldova. Asistența de care a beneficiat Curtea Constituțională de-a lungul anilor a fost una valoroasă, care a permis o sistematizare a bunelor practici și a reprezentat o sursă importantă de inspirație pentru hotărârile pronunțate pe parcursul activității acesteia. 

De asemenea, Președintele Curții i-a comunicat Președintelui Comisiei că una din sarcinile fundamentale a Curții constă în sporirea încrederii cetățenilor în justiția constituțională și în transparentizarea cât mai mare a activității Curții.

La rândul său, Președintele Buquicchio a reiterat conlucrarea productivă pe care Comisia a avut-o și va continua să o aibă cu Curtea Constituțională, accentuând că justiția constituțională reprezintă un domeniu important pentru instituția pe care o conduce, curțile constituționale aflându-se în centrul activității acesteia.

În final, Președintele Comisiei i-a felicitat pe judecători cu ocazia aniversării a 25 de ani de la fondarea Curții Constituționale și le-a urat succes în activitate.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7591110  //   Vizitatori ieri: 3899  //   azi: 381  //   Online: 86
Acces rapid