Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Vizita ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Curtea Constituțională
29.01
2020

Vizita ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Curtea Constituțională

702 Accesări    

Pe 28 ianuarie 2020, E.S. domnul Dereck J. Hogan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii, a vizitat Curtea Constituțională (CC) a Republicii Moldova unde a avut o întrevedere cu judecătorii Curții.

În timpul discuțiilor, dl Vladimir Țurcan, Președintele Curții, a dat o apreciere înaltă susținerii și aportului pe care l-a adus Ambasada Statelor Unite ale Americii, alături de alți parteneri internaționali ai țării, la depășirea crizei politice din iunie 2019. Dumnealui a făcut o succintă prezentare a activității actualei componențe a Curții de la data învestirii în funcție și până în prezent, menționând necesitatea îmbunătățirii imaginii Curții în societate și sporirii încrederii cetățenilor în această instituție, care garantează supremația Constituției, asigură realizarea principiului separației puterilor în stat, precum și responsabilitatea statului față de cetățean și a cetățeanului față de stat. În context, a fost menționată prezentarea publică a raportului de activitate al Curții pentru anul 2019. Evenimentul a fost organizat la 21 ianuarie curent și în premieră a avut un caracter public. 

La finalul întrevederii, Președintele Curții Constituționale a Moldovei l-a invitat pe Ambasadorul SUA la conferința internațională, organizată cu prilejul aniversării a 25-a  de la fondarea Curții, care va avea loc la Chișinău, pe data de 20 februarie curent și va întruni numeroși oaspeți din străinătate - reprezentanți ai Curților Constituționale, ai mediului academic și ai societății civile.

 

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7552966  //   Vizitatori ieri: 3655  //   azi: 291  //   Online: 23
Acces rapid