Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Vizita delegației Consiliului Europei la Curtea Constituțională
20.01
2020

Vizita delegației Consiliului Europei la Curtea Constituțională

826 Accesări    

Astăzi, 20 ianuarie 2020, judecătorii Curții Constituționale (CC) au avut întrevedere cu o delegație a Consiliului Europei, condusă de Christos Giakoumopoulos, Director General al Direcției Drepturile Omului și Preeminența Dreptului, însoțit de reprezentanți ai unor direcții din cadrul Secretariatului Consiliului Europei, Comisiei de la Veneția precum și de Șeful Oficiului Secretarului General al Consiliului Europei, dl. William Massolin.

În cadrul întrevederii, oaspeții și-au exprimat încrederea în actuala componență a CC și în activitatea de mai departe a acestei instituții. Tot aici, a fost abordat subiectul reformării justiției, iar reprezentanții organismelor menționate mai sus i-au asigurat pe judecători că Consiliul Europei și în special Comisia de la Veneția va oferi sprijinul necesar în vederea identificării unor soluții care să fie acceptate conducerea țării, accentuând totodată importanța ajungerii la un consens unanim privind măsurile de reformare.

Reprezentanții Consiliului au evidențiat rolul primordial pe care îl are CC în acest proces continuu, prin asigurarea respectării Constituției și a principiilor statului de drept. De asemenea, a fost reiterată importanța menținerii colaborării strânse între CC și Comisia de la Veneția, care, de-a lungul anilor, a adus rezultate benefice pentru Republica Moldova.

La rândul lor, judecătorii Curții și-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu instituțiile interne și cele internaționale în vederea asigurării unei bune desfășurări a procesului de reformare a justiției, care să sporească încrederea cetățenilor Republicii Moldova în instituțiile democratice ale statului.

Aceștia le-au mulțumit reprezentanților Consiliului Europei, în special celui al Comisiei de la Veneția, pentru opiniile și susținerea acordată în ultima perioadă, în vederea depășirii crizei politico-instituționale și a consolidării aplicării standardelor internaționale în materie de jurisdicție constituțională.

 


 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7554187  //   Vizitatori ieri: 3655  //   azi: 1431  //   Online: 47
Acces rapid