Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Întâlnirea Președintelui Curții Constituționale cu Ambasadorul Austriei în Republica Moldova
12.11
2019

Întâlnirea Președintelui Curții Constituționale cu Ambasadorul Austriei în Republica Moldova

994 Accesări    

 

La 12 noiembrie 2019 domnul Vladimir ȚURCAN, Președintele Curții Constituționale a Moldovei (CCM), a avut o întrevedere cu Excelența Sa Christine FREILINGER, Ambasadorul Austriei în Republica Moldova.

Președintele Curții a informat-o pe dna Ambasador despre activitatea instituției, rolul și contribuția ei la buna funcționare a statului, precum și atribuțiile exercitate de către Curte în vederea garantării supremației Constituției, respectării principiului separării puterilor precum și asigurării responsabilității statului față de cetățean și a cetățeanului față de stat.

În cadrul discuțiilor, Vladimir ȚURCAN a exprimat disponibilitatea judecătorilor constituționali din Moldova de a colabora cu colegii lor austrieci prin prisma schimburilor de experiență și de practici, având în vedere că Austria a fost prima țară care a fondat o Curte Constituțională și a stabilit standardele dreptului constituțional pentru restul lumii.

Totodată, Dl Președinte a informat-o pe dna Ambasador despre Conferința Internațională care va fi organizată la Chișinău în perioada 19-21 februarie 2020 cu prilejul aniversării a 25-ea de la fondarea Curții Constituționale a Moldovei. La conferință va participa și o delegație de la Curtea Constituțională din Austria.

La rândul său, dna Christine FREILINGER a mulțumit pentru informația oferită de către Președintele CCM și a menționat că va susține și va încuraja în continuare cooperarea dintre țările noastre inclusiv și dintre Curțile Constituționale ale Moldovei și Austriei.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7593839  //   Vizitatori ieri: 3899  //   azi: 2911  //   Online: 131
Acces rapid