Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Vizita de studiu a studenților Facultății de Drept a USM, membri ai ELSA
25.10
2019

Vizita de studiu a studenților Facultății de Drept a USM, membri ai ELSA

748 Accesări    

Vineri, 25 octombrie 2019, Curtea Constituțională a găzduit o vizită de studiu pentru studenții Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, membri ai Asociației Europene a Studenților în Drept din Republica Moldova.

La deschiderea evenimentului, au venit cu mesaje de salut şi încurajare dl. Vladimir Țurcan, preşedinte al Curţii Constituţionale, dl judecător Nicolae Roșca, dna judecător Domnica Manole, dl. Judecător Sergiu Țurcan și dna judecător Liuba Șova.

Studenților le-au fost prezentate informații despre componența, atribuțiile și rolul Curții Constituționale într-un stat de drept. În cadrul comunicatului studenții au abordat subiecte ca accesul direct al persoanei la Curtea Constituțională, condițiile legale necesare pentru accedere în funcția de judecător al Curții Constituționale, limitele de competență ale acestei autorități, categoriile actelor pronunțate de Curte și alte aspecte din jurisprudența constituțională.

Scopul întrunirii de studiu a fost de a familiariza tinerii cu rolul Curții Constituționale în garantarea supremației Constituției, precum și de a încuraja viitorii jurişti în cercetarea ştiinţifică multiaspectuală a principiilor şi a prevederilor Legii Supreme în contextul caracterului evolutiv al jurisprudenței constituționale.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7553360  //   Vizitatori ieri: 3655  //   azi: 659  //   Online: 105
Acces rapid