Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Mesaj de felicitare al Curții Constituționale cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova
23.08
2019

Mesaj de felicitare al Curții Constituționale cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova

1473 Accesări    

Împlinirea a 28 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova ne oferă prilejul de a adresa tuturor cetăţenilor sincere felicitări, urări de sănătate și prosperitate. Traseul formării Republicii Moldova în calitate de stat independent nu putea fi proiectat și urmat cu rigoare în absența unei Constituții, care de un sfert de secol constituie spiritul unificator al poporului.

Constituția noastră este un instrument juridic și politic de edificare a statului de drept. Astfel, pe lângă realizarea voinței politice de a asigura un consens în societate privind respectarea valorilor statului de drept și a drepturilor fundamentale, Curții Constituționale îi revine rolul de a veghea asupra respectării supremației Legii Supreme, contribuind la dezvoltarea atașamentului societății și al puterilor în stat față de valorile constituționale.

În perioade fulminante ale evenimentelor de transformare socială, Curtea, prin jurisprudența sa, urmărește consolidarea sistemului de valori constituționale în baza cărora să fie fundamentate direcțiile de dezvoltare a societății. Nu în ultimul rând, prin garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, jurisprudența constituțională urmărește imperativul de unitate a întregii societăți.  

Folosim această ocazie pentru a asigura societatea că instituția de jurisdicție constituțională își va realiza cinstit și conștiincios misiunea de apărare consecventă a valorilor constituționale în statul nostru – Republica Moldova.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid