Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Doi judecători ai Curții Constituționale au participat la cel de-al XXI-lea Congres internațional de drept constituțional european comparat
25.02
2019

Doi judecători ai Curții Constituționale au participat la cel de-al XXI-lea Congres internațional de drept constituțional european comparat

462 Accesări    

În perioada 17 - 21 februarie 2019, o delegație a Curții Constituționale a Republicii Moldova, alcătuită din judecătorii constituționali Aurel Băieșu și Veaceslav Zaporojan, a participat la cel de-al XXI-lea Congres Internațional de drept constituțional european comparat, cu genericul „Conceptul modern al statului de drept și dezvoltarea acestuia prin prisma justiției constituționale", organizat la Madrid, Spania.

La acest Congres, participanții, președinți și judecători ai curților constituționale din mai multe state, precum și juriști din mediul academic au dezbătut conceptul modern al statului de drept.

În cea de-a doua zi a Congresului, dl judecător Aurel Băieșu a avut o prezentare cu privire la limitele puterii de revizuire a Constituției Republicii Moldova.

Acest Congres s-a desfășurat concomitent cu Congresul Mondial al Juriștilor, transformând pentru câteva zile Madridul într-o capitală-gazdă a unor evenimente conexe care au reflectat aspirațiile moderne ale statului de drept.

În timpul ședinței solemne a Congresului, onorată de regele Spaniei, Felipe al VI-lea, a fost conferit Premiul Mondial pentru Pace și Libertate. Regele a menționat la finalul evenimentului că „dreptul reprezintă cea mai bună cale pentru realizarea și menținerea păcii".

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7578467  //   Vizitatori ieri: 4319  //   azi: 3369  //   Online: 1
Acces rapid