Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Raportorii Comitetului de Monitorizare al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei – în vizită la Curtea Constituțională
14.06
2018

Raportorii Comitetului de Monitorizare al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei – în vizită la Curtea Constituțională

598 Accesări    

Joi, 14 iunie 2018, dl judecător Aurel Băieșu a primit în vizită o delegație a Comitetului de Monitorizare al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Discuțiile s-au axat pe aspecte ce țin de implementarea valorilor și a principiilor democratice la nivelul autorităților publice locale și regionale, prin prisma respectării prevederilor Cartei Europene a Autonomiei Locale, precum și a identificării rolului și a locului acesteia în sistemul național de drept.

Dl judecător Aurel Băieșu a menționat, după o succintă prezentare a competenței Curții Constituționale, că din rândul subiectelor care au dreptul de a sesiza Curtea fac parte și consiliile unităților administrativ-teritoriale de nivelul întâi sau al doilea, precum și Adunarea Populară a Găgăuziei. În același context, s-a prezentat și jurisprudența Curții relevantă pentru domeniul administrației publice locale.

Delegația a fost condusă de către dna Gunn Marit Helgesen, vicepreședinte al Congresului, Președinte al Camerei Regiunilor și Primar al unei localități din Norvegia.

La întrevedere au mai participat dl Marc Cools, raportor al Camerei pentru democrație locală a autorităților locale, viceprimar al unei localități din Belgia, precum și reprezentați din cadrul Secretariatului Congresului - dna Stephanie Poirel și dna Alexandra d'Arrogo.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7553442  //   Vizitatori ieri: 3655  //   azi: 736  //   Online: 57
Acces rapid