Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Studenții la drept – în vizită la Curtea Constituțională
03.05
2018

Studenții la drept – în vizită la Curtea Constituțională

1269 Accesări    

Joi, 3 mai 2018, studenții la drept de la Universitatea de Studii Europene din Moldova (USEM) și de la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene (USPEE) au participat la prezentarea activității și competențelor Curții Constituționale a Republicii Moldova. Evenimentul a avut loc în Sala „Europa” a Curții.

În debutul prezentării, Președintele Curții Constituționale - Mihai Poalelungi - a încurajat tinerii studenți să-și aprofundeze cunoștințele în jurisprudența constituțională și europeană, având în vedere și experiența domniei sale de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Prezentarea structurii și atribuțiilor Curții Constituționale a fost făcută de către dl judecător Veaceslav Zaporojan, după care studenții au avut oportunitatea să interacționeze cu ceilalți judecători ai Curții.

Curtea are stabilită o tradiție de comunicare atât cu studenții facultăților de drept, cât și cu liceenii, în scopul general de creare a unei comunități a tinerilor juriști și a exponenților integri din sistemul justiției, al politicului, din mass-media și  societatea civilă.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7578365  //   Vizitatori ieri: 4319  //   azi: 3276  //   Online: 48
Acces rapid