Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Tribunalul Constituțional al Poloniei și-a manifestat intenția de a adera la Asociația Justiției Constituționale a Statelor din Regiunea Mării Negre și Baltice (BBCJ)
02.03
2018

Tribunalul Constituțional al Poloniei și-a manifestat intenția de a adera la Asociația Justiției Constituționale a Statelor din Regiunea Mării Negre și Baltice (BBCJ)

1060 Accesări    

 

La 22 februarie 2018 Președintele Tribunalului Constituțional al Poloniei dna Julia Przylebska, printr-o scrisoare expediată Președintelui Curții Constituționale a Georgiei, dl Zaza Tavadze, în calitate de Președinte în exercițiu al Asociației Justiției Constituționale a Statelor din Regiunea Mării Negre și Baltice (BBCJ), a exprimat intenția de a deveni membru al Asociației BBCJ. În motivarea acestei decizii este indicat că Tribunalul Constituțional al Poloniei împărtășește scopurile enunțate în Declarația de constituire a Asociației și în Statutul acesteia, dar și faptul că instituția pe care o reprezintă și-ar dori să folosească această oportunitate pentru a contribui la activitatea Asociației și a căpăta experiențe noi, inclusiv în materia justiției constituționale.

Aspectele legate de extinderea Asociației și acceptarea noului membru urmează a fi puse în discuție în cadrul ședinței de lucru ce va avea loc la începutul lunii aprilie la Tbilisi, la care vor participa actualii membri – Curțile Constituționale ale Georgiei, Lituaniei, Moldovei și Ucrainei. După acceptarea în rândurile Asociației, Tribunalul Constituțional al Poloniei va participa la cel de-al Treilea Congres al Asociației Justiției Constituționale a Statelor din Regiunea Mării Negre și Baltice (BBCJ) care se va desfășura in luna mai la Tbilisi.

BBCJ a fost constituită în 2015 la inițiativa Curților Constituționale a Republicii Moldova și Lituaniei și este formată din Curțile Constituționale ale Georgiei, Lituaniei, Moldovei și Ucrainei. CCM a deținut președinția BBCJ de la fondare până la 31 decembrie 2016, în calitate de Curte care a inițiat Declarația de constituire a Asociației. În anul 2017 președinția BBCJ a fost deținută de Curtea Constituțională a Ucrainei, iar începând cu 1 ianuarie 2018 – de Curtea Constituțională a Georgiei.

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7553471  //   Vizitatori ieri: 3655  //   azi: 762  //   Online: 83
Acces rapid