Prima   |  Media   |  Noutăţi | Rolul Curții Constituționale în soluționarea conflictelor dintre autoritățile statului. Experiența Germaniei și a Republicii Moldova
11.10
2017

Rolul Curții Constituționale în soluționarea conflictelor dintre autoritățile statului. Experiența Germaniei și a Republicii Moldova

3068 Accesări    

La 11 octombrie 2017, în incinta Curții Constituționale (CCM) au avut loc discuții de specialitate la subiectul colaborării dintre autoritățile statului și rolului curții constituționale în soluționarea conflictelor dintre acestea.

În calitate de experți la Masa rotundă cu genericul „Colaborarea dintre autorităţile statului. Rolul Curţii Constituţionale în soluţionarea ”conflictelor” dintre autorităţile statului” au participat dl Winfried Schubert, președintele în demisie al Curții Constituționale din landul Saxonia, Republica Federală Germania și dl Reinhard Gaier, judecător în demisie al Curții Constituționale Federale a Germaniei.

Alocuțiuni de deschidere a evenimentului au fost prezentate de Dl T.Panțîru, Președintele Curții Constituționale, și E.S. Dr. Iulia Monar, ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte legate de rolul și funcțiile autorităților constituționale în Germania și Republica Moldova,  raporturile Curții Constituționale cu celelalte autorități, rolul CC în asigurarea statului de drept, etc.

La discuții au participat invitați din partea autorităților publice și ai mediului academic din Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat cu susținerea Fundației Germane pentru Cooperare Juridică Internațională (Fundația IRZ).

Traducerea acestui comunicat de presă este disponibilă și în limba engleză.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7281351  //   Vizitatori ieri: 2301  //   azi: 143  //   Online: 43
Acces rapid