Prima   |  Media   |  Noutăţi | Elevii de la Liceul “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din oraşul Grigoriopol - în vizită la CCM
18.05
2017

Elevii de la Liceul “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din oraşul Grigoriopol - în vizită la CCM

3824 Accesări    

La 17 mai 2017, Curtea Constituţională (CCM) a găzduit un grup de elevi de la Liceul Ştefan cel Mare şi Sfânt” din oraşul Grigoriopol, care au avut parte de prezentări pe dimensiunea activităţii CCM şi implicaţiile acesteia în promovarea valorilor democratice europene în Republica Moldova.

Elevii au fost salutaţi de judecătorul CCM, dr. hab. în drept, conf. univ. Aurel Băieşu şi Secretarul General al CCM, dna Diana Balan, care au prezentat structura şi atribuţiile Curţii, precum și au răspuns la întrebările elevilor privind impactul activității CCM asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale din Lituania, expert al proiectului Uniunii Europene “Suport pentru Curtea Constituţională a Republicii Moldova”, prof. dr. Toma Birmontienė a încurajat elevii să urmeze studiile în domeniul dreptului și a accentuat importanța dimensiunii europene a activităţii CCM și beneficiile rezultate pentru cetățeni în urma activității Curții.

Nu este pentru prima dată când elevii din regiunea transnistreană vizitează CCM. Astfel, în anul 2015, spre exemplu, elevii Liceului ”Lucian Blaga” au făcut cunoștință cu activitatea CCM. Tradiția primirii în vizită la Curte a elevilor și studenților continuă și urmărește scopul sensibilizării societății și publicului studios privind drepturile garantate de Constituție și modalitățile de apărare a lor în limita competențelor CCM.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul proiectului UE “Suport pentru Curtea Constituţională a Republicii Moldova.”

Acest comunicat de presă este disponibil și în limba engleză.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Total vizitatori: 7281270  //   Vizitatori ieri: 2301  //   azi: 65  //   Online: 64
Acces rapid