Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Viitorii juriști au făcut cunoștință cu activitatea CCM
04.05
2017

Viitorii juriști au făcut cunoștință cu activitatea CCM

4691 Accesări    

La 4 mai 2017, Curtea Constitutuțională (CCM) a găzduit un grup de studenți din anul I ai Facultății Economie Generală și Drept a Academiei de Studii Economice a Moldovei, care au valorificat oportunitatea de a afla mai multe despre activitatea CCM. 

La deschiderea evenimentului, grupul de studenți a fost salutat de către Președintele CCM, Alexandru Tănase. Astfel, în prima parte a evenimentului, viitorii juriști  au fost informați despre hotărârile de referință ale CCM și impactul pentru generații pe care îl produc acestea. 

O incursiune în evoluția jurisdicției constituționale, organizarea și activitatea CCM a fost efectuată de către judecătorul CCM, Veaceslav Zaporojan, care a oferit și răspunsuri la întrebările din audiență privind jurisprudența CCM. De asemenea, studenții au aflat mai multe despre atribuțiile CCM. În continuare, fostul judecător al Curții Constituționale a Lituaniei și actualul expert al proiectului UE ”Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova,” Toma Birmontiene, a efectuat o trecere în revistă a aspectelor care țin de dimensiunea europeană a activității CCM. 

Evenimentul a avut loc cu sprijinul proiectului UE ”Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova.”

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid