Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Conferința Științifică Studențească
17.11
2016

Conferința Științifică Studențească

3362 Accesări    

16/11/2016 -  studenții Facultății de Drept a Universității de Stat a Moldovei, la inițiativa Departamentului de Drept Public, au participat la Conferința Științifică Studențească privind dezvoltarea conținutului normativ al Constituției. Evenimentul a avut loc în incinta USM și a fost organizat în colaborare cu Curtea Constituțională a R. Moldova (CCM) și Centrul de Studii Constituționale și Educație a Drepturilor Omului.

La deschiderea Conferinței, au venit cu un cuvânt de salut dl Sergiu Baeşu - decan al Facultăţii de Drept a USM, dl Alexandru Tănase - Președinte al CCM, dl Andrei Negru - şeful Departamentului Drept Public și dl Veaceslav Zaporojan - judecător al CCM.

Prezentările studenților la subiectul Conferinței au variat de la sub-tematici care vizează alegerea președintelui statului și rolul procuraturii în sistemul judecătoresc, până la instituția excepției de neconstituționalitate și blocul de constituționalitate. Studenții care au venit cu prezentări publice au primit certificate de participare, iar studenților cu cele mai reușite prezentări le-au fost decernate diplome, în următoarea ordine:

Locul I - Dumitriţa Prepeliţa;

Locul II - Marius Mitrică și Carmen Dichii;

Locul III - Nina Barbărasă, Marina Florea și Lidia Rogojanu.

Scopul Conferinței l-a constituit impulsionarea viitorilor juriști în cercetarea multiaspectuală a valorilor constituționale și a implicațiilor pe care le generează dezvoltarea conținutului normativ al Constituției.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid