print
Au fost desemnați câștigătorii concursului ”Cel mai bun jurnalist constituțional 2016”
03.05.2017
4100 Accesări

Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM) în cooperare cu proiectul Uniunii Europene ”Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova” a desemnat câștigătorii concursului ”Cel mai bun jurnalist constituțional 2016”: Dna Ana Bejenaru – reporter Moldova 1 și Dna Ileana Pîrgaru – reporter TVR Moldova.

 

Ceremonia de premiere va avea loc în incinta CCM, la 30 mai 2017, în prezența Președintelui CCM, a membrilor echipei proiectului UE și a experților internaționali de nivel înalt invitați la eveniment.

Participanții la concurs au fost evaluați în baza dosarelor depuse, care conțineau subiecte reflectate în presă de către participanți, în domeniul activății CCM. Criteriile de selecție a învingătorilor au inclus actualitatea subiectului, prezența elementului noutății, valoarea adăugată pentru societate, respectarea normelor deontologiei jurnalistice și originalitatea, dar și prezența la ședințele și evenimentele CCM. Un alt criteriu important l-a constituit acoperirea mediatică a materialului.

Scopul concursului este de a sensibiliza societatea și mass-media din Republica Moldova privind mandatul și activitatea CCM.

Tel +373 22 25-37-08
Fax +373 22 25-37-46
Copyright © 2020 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.