Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Delegația Curții Constituționale în vizită la Curtea Supremă a Republicii Lituania și Judecătoria districtului Druskininkai, Lituania
05.04
2017

Delegația Curții Constituționale în vizită la Curtea Supremă a Republicii Lituania și Judecătoria districtului Druskininkai, Lituania

1791 Accesări    

În zilele de 5-6 aprilie 2017, delegația oficială a Curții Constituționale a Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Președintele și judecătorii Curții Supreme din Lituania și a efectuat o vizită de lucru la Judecătoria districtului Druskininkai, Lituania.

Președintele Curții Supreme, dl Rimvydas Norkus, precum și alți judecători au prezentat activitățile, competențele și provocările cu care se confruntă Curtea Supremă a  Lituaniei.

De asemenea, au fost discutate subiecte ce țin de procesul de examinare a cauzelor aflate pe rol, uniformizarea jurisprudenței, precum și transparența procesului de numire a judecătorilor.

Președintele Alexandru Tănase și judecătorii Curții Constituționale au subliniat importanța cooperării dintre Curtea Constituțională și Curtea Supremă. 

La fel, delegația Curții Constituționale a Republicii Moldova s-a aflat în vizită la Judecătoria districtului Druskininkai. Președinte Judecătoriei, dl Antanas Šeštokas, a prezentat activitatea, structura, competențele acesteia.

În cadrul discuțiilor, dl Alexandru Tănase a abordat subiectul particularităților și asemănărilor dintre reorganizarea sistemelor judiciare din Moldova și Lituania, precum și influența acestei reorganizări asupra justiției.

Vizita a constituit una dintre activităţile realizate cu sprijinul Proiectului UE „Suport pentru Curtea Constituţională a Republicii Moldova".

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid