Prima   |  Media   |  Noutăţi | 21 de Ani de la adoptarea Constituţiei
29.07
2015

21 de Ani de la adoptarea Constituţiei

6830 Accesări    

 Astăzi, 29 iulie 2015, consemnăm 21 ani de la adoptarea Constituţiei Republicii Moldova.

Statul Republica Moldova a fost construit pornind de la principiile exprimate în Declaraţia sa de Independenţă şi care se regăsesc plenar în textul Constituţiei.

Misiunea fundamentală a Constituţiei este de a asigura democraţia şi armonia socială, ceea ce este imposibil de atins fără realizarea statului de drept şi respectarea necondiţionată a drepturilor constituţionale, fără asigurarea dreptăţii, pluralismului politic şi a economiei de piaţă, aceste valori reprezentând filozofia existenţială a ţării noastre, de la care nu se poate devia.

Democraţia este o valoare care trebuie ocrotită în fiecare zi. Astfel, Curtea Constituţională a fost tranşantă de fiecare data când a constatat încălcarea normelor constituţionale şi va asigura în continuare supremaţia Constituţiei, separarea puterilor în stat, dar şi responsabilitatea statului faţă de cetăţean şi a cetăţeanului faţă de stat.  

Cu ocazia celebrării celei de-a 21-a aniversări a adoptării Constituţiei, în numele Curţii Constituţionale, vă adresez tuturor cele mai cordiale felicitări şi urări de prosperitate, şi vă îndemn ca, în tot ceea ce facem, să contribuim la edificarea unei societăţi guvernate de dreptate şi adevăr şi să cinstim, aşa cum se cuvine, Constituţia Republicii Moldova!

 

Alexandru TĂNASE
Preşedintele Curţii Constituţionale

 
Tel.: +373 22 25-37-08
Fax.: +373 22 25-37-46
Total vizitatori: 5789732  //   Vizitatori ieri: 4195  //   azi: 1428  //   Online: 158
Acces rapid