Prima   |  Media   |  Noutăţi | Proiecte necesare
03.03
2011

Proiecte necesare

4816 Accesări    

PROIECTE NECESARE

La 3 martie 2011, Curtea Constituţională a fost vizitată de Klaus Sollfrank, director general al Reprezentanţei din România şi Republica Moldova (cu sediul la Bucureşti) a cunoscutei Fundaţii Hanns Seidel din Germania, însoţit de Violeta Avram, coordonator de proiecte pentru ţara noastră.
Dumitru Pulbere, preşedintele Curţii Constituţionale, i-a mulţumit oaspetelui pentru suportul acordat de fundaţia germană la organizarea şi desfăşurarea cu succes la Chişinău, în ziua aniversării a 16-a a Curţii (23 februarie a.c.) a Conferinţei naţionale cu genericul „Informarea publicului – aspecte de colaborare mass-media cu organele de drept în contextul dreptului constituţional”.
Această Conferinţă, care va fi urmată de două seminare de instruire a jurnaliştilor ce îşi propun să oglindească activitatea organelor de drept, este prima în lista proiectelor comune Curtea Constituţională – Fundaţia Hanns Seidel. Următorul proiect de amploare constă în editarea unei culegeri de comentarii la Constituţia Republicii Moldova, cu scopul de a fi distribuită gratuit autorităţilor statului, instituţiilor de învăţămînt, bibliotecilor. Grupul de experţi este deja creat, finalizarea proiectului fiind planificată pentru trimestrul trei al anului curent.
În timpul apropiat, Fundaţia Hanns Seidel va studia posibilitatea organizării unor vizite de documentare şi instruire la Curtea Constituţională Federală a Germaniei a judecătorilor-asistenţi, referenţilor, angajaţilor Secretariatului Curţii Constituţionale a Republicii Moldova – acţiune necesară în perspectivă instituirii şi în ţara noastră a accesului direct al persoanei la justiţia constituţională.
Din partea Curţii Constituţionale la discutarea proiectelor au mai participat judecătoarea Valeria Sterbeţ şi şefa Secretariatului Maia Bănărescu.

 
Tel.: +373 22 25-37-08
Fax.: +373 22 25-37-46
Total vizitatori: 6199685  //   Vizitatori ieri: 2970  //   azi: 1517  //   Online: 88
Acces rapid