Prima   |  Media   |  Noutăţi | Felicitare cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova
26.08
2020

Felicitare cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova

706 Accesări    

Stimați cetățeni,

Data de 27 august  constituie prilejul potrivit de a sublinia recunoștința și eforturile unei întregi națiuni de a edifica un stat de drept independent, unde respectarea drepturilor omului și a valorilor constituționale au contribuit la consolidarea Republicii Moldova ca stat independent și unitar. 

Astăzi, după nenumărate provocări în vederea consolidării unei societăți prospere și democratice, sărbătorim împlinirea a 29 de ani de la proclamarea Independenței statului nostru, motiv pentru care adresez, din numele Curții Constituționale, cele mai sincere felicitări.

Constituția Republicii Moldova este instrumentul juridic de bază pentru edificarea statului de drept, unde Curții Constituționale îi revine rolul de a veghea asupra respectării supremației Legii Fundamentale a statului, a valorilor acestui stat și a drepturilor fundamentale ale omului.

Folosesc această ocazie pentru a vă asigura de angajamentul ferm al Curții Constituționale de a onora cu perseverență apărarea valorilor constituționale în statul nostru.

Cu respect, 

Domnica MANOLE

Președintele Curții Constituționale

 

 
Tel.: +373 22 25-37-08
Fax.: +373 22 25-37-46
Total vizitatori: 6701564  //   Vizitatori ieri: 3060  //   azi: 3023  //   Online: 7
Acces rapid