Prima   |  Media   |  Noutăţi | Curtea Constituțională organizează un ciclu de seminare pentru avocați privind excepția de neconstituționalitate
26.02
2018

Curtea Constituțională organizează un ciclu de seminare pentru avocați privind excepția de neconstituționalitate

3847 Accesări    

Curtea Constituțională a Republicii Moldova organizează, în perioada februarie - aprilie a anului curent, un ciclu de seminare cu genericul „Eficientizarea activității avocaților în domeniul protecției drepturilor și libertăților fundamentale ale justițiabililor prin intermediul utilizării instrumentului excepției de neconstituționalitate", în scopul consolidării cunoștințelor avocaților în ceea ce privește aplicarea practică a mecanismului excepției de neconstituționalitate. Acest fapt va permite o reprezentare mai bună a justițiabililor în instanța de judecată și respectiv, va spori protecția drepturilor omului în cadrul procesului de judecată. În cadrul proiectului se preconizează instruirea unui număr total de 150 de avocați din toate regiunile țării.

În calitate de experți formatori în cadrul seminarului participă dl. Alexandru TĂNASE, Ministrul al Justiției, judecător și Președinte al Curții Constituționale în demisie, membru al Comisiei de la Veneția din partea Republicii Moldova, și dna Rodica SECRIERU, judecător-asistent la Curtea Constituțională, detașată.

Primul seminar din acest ciclu a avut loc la data de 26 februarie 2018. Participanții și experții-formatori au discutat multilateral aplicarea în practică a instrumentului excepției de neconstituționalitate, inclusiv prin prisma unor asemenea aspecte precum: condiţiile în care poate fi ridicată excepţia de neconstituţionalitate în faţa instanţelor de drept comun, procedura de soluţionare de către Curtea Constituţională a excepţiilor de neconstituţionalitate, temeiurile de inadmisibilitate a excepțiilor de neconstituționalitate, efectele actelor pronunțate de către Curtea Constituțională  ș.a.

Activitatea este organizată de Curtea Constituțională a Republicii Moldova în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale și cu sprijinul Programului de finanțare a inițiativelor/proiectelor de schimbare în domeniul drepturilor omului. Programul dat este realizat cu participarea Institutului de Reforme Penale  în cadrul Proiectului "Consolidarea capacităților tehnice ale instituțiilor naționale pentru promovarea și protecția drepturilor omului", finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare".

Înscrierile pentru participare la seminare se pot face la următoarele numere de telefon: 078655522, 022-22-61-52.

 
Tel.: +373 22 25-37-08
Fax.: +373 22 25-37-46
Total vizitatori: 6689367  //   Vizitatori ieri: 2943  //   azi: 234  //   Online: 1
Acces rapid