Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Curtea Constituţională va examina sesizarea privind interpretarea articolului 78 din Constituţie
07.06
2011

Curtea Constituţională va examina sesizarea privind interpretarea articolului 78 din Constituţie

4871 Accesări    

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ VA EXAMINA SESIZAREA PRIVIND INTERPRETAREA ARTICOLULUI 78 DIN CONSTITUŢIE

Într-o şedinţă de lucru din 6 iunie 2011, Curtea Constituţională a acceptat spre examinare sesizarea privind interpretarea prevederilor articolului 78 din Constituţie (Alegerea Preşedintelui).
Sesizarea, semnată de deputaţii în Parlament Mihai Ghimpu, Tudor Deliu, Raisa Apolschi şi depusă pe 6 aprilie 2011, este motivată de autorii ei prin faptul că „în prezent nu există prevederi constituţionale şi legale care ar interzice dizolvarea repetată a Parlamentului în urma nealegerii şefului statului şi care ar obliga Parlamentul să utilizeze o procedură durabilă de alegere a şefului statului”.
Amintim că, la timpul respectiv, Curtea Constituţională, în corespundere cu prevederile Codului jurisdicţiei constituţionale, a solicitat şi punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia asupra sesizării în cauză, care încă n-a parvenit.
6 iunie era termenul limită legal (2 luni) de expunere a judecătorilor constituţionali asupra accesibilităţii sesizării.
Termenul limită pentru examinare în fond a sesizării este de 6 luni din momentul depunerii acesteia.
Textul sesizării.

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid