Categorii Categorii
Prima   |  Media   |  Noutăţi | Participarea delegației CCM la cel de-al IV-lea Congres Mondial al Justiției Constituționale
12.09
2017

Participarea delegației CCM la cel de-al IV-lea Congres Mondial al Justiției Constituționale

3911 Accesări    

Delegația Curții Constituționale participă la lucrările celui de-al IV-lea Congres Mondial al Justiției Constituționale (World Conference of Constitutional Justice), care se desfășoară la Vilnius, Lituania, în perioada 11-14 Septembrie 2017.

CCM este reprezentată de către Președintele Tudor Panțîru, judecătorii Aurel Băieșu și Igor Dolea, precum și judecătorul-asistent șef Rodica Secrieru.

Scopul celui de-al  IV-lea Congres WCCJ constă în promovarea la nivel internațional a dialogului între judecătorii instituțiilor de jurisdicție constituțională, precum și consolidarea justiției constituționale ca un element de bază a democrației, protecției drepturilor omului și a statului de drept.

Cel de-al IV-lea Congres Mondial al Justiției Constituționale se desfășoară sub genericul ”Statul de drept și justiția constituțională într-o lume modernă”. Pe parcursul celor cinci sesiuni ale Congresului participanții vor pune în discuție diversitatea accepțiunii conceptului statului de drept în diferite țări, rolul curților constituționale în asigurarea preeminenței dreptului, protecția drepturilor constituționale și independența curților constituționale.

WCCJ este o organizație internațională care reunește instituțiile de jurisdicție constituțională din lumea întreagă. În prezent aceasta întrunește 111 membri din Europa, Africa, America de Nord și America de Sud, Asia și Australia. Congresele WCCJ se desfășoară trienal, începând cu anul 2009, anul fondării organizației: Cape Town, Republica Sudafricană (2009), Rio de Janeiro, Brazilia (2011), Seoul, Republica Coreea (2014).

Mai multe informații despre cel de-al IV-lea Congres WCCJ pot fi obținute la adresa http://www.wccj2017.lt/

 

 
Informații sesizări.:
+373 22 25-37-20
Relații cu presa.:
+373 69349444
Acces rapid